Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
2 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki białego octu winnego
3 łyżki miodu
2 łyżki oleju
2 łyżki przyprawy grillowej z dodatkiem chilli
1 szczypta granulowanego czosnku
2 łyżki wody
8 sztuk pałek kurczaka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wlej ocet winny. Dodaj przecier pomidorowy, miód, olej, przyprawę, czosnek oraz wodę i wymieszaj.
- Udka delikatnie ponacinaj i dokładnie natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na 15-20 minut, by mięso się zamarynowało.
- Po tym czasie ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz 20-30 minut, od czasu do czasu przewracając.
Źródło przepisu: Palce Lizać