Dzisiaj jest: Wtorek, 24.06.2025 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gruzińskie chinkali


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 500 g  mąki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 szklanka  zimnej wody
    Farsz
  • 500 g  mielonej wieprzowiny
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki  soli
  • 2 łyżki  pieprzu
  • 3/4 szklanki  bulionu drobiowego
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj sól i zrób wgłębienie. Stopniowo wlewaj wodę zarabiając ciasto. Wyrób dość twarde ciasto, przykryj i odłóż na godzinę.
  2. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i kolendrą. Dopraw do smaku. Zalej bulionem. Odstaw na 30 minut, by mięso wchłonęło bulion.
  3. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki i każdy napełnij farszem. Zbierz brzeg ciasta w harmonijkę i sklej, tworząc czubek.
  4. Gotuj w osolonym wrzątku partiami, po 6 minut. Podawaj gorące, oprószone pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE