Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gulasz drobiowy z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka zielona papryka
  • olej
  • 3 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 3 kostki  bulionowe
  • 300 g  piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso solą i pieprzem.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czosnek podsmaż z mięsem na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj cebule z papryką, wymieszaj i smaż przez 5 minut.
  3. Kostki bulionowe rozpuść w litrze wrzątku. Tak przygotowany wywar wlej do mięsa z warzywami. Gotuj razem 10 minut.
  4. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy. Dodaj do gotującego się kurczaka i mieszając od czasu do czasu, gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Podawaj z gotowanym ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE