Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka zielona papryka
- olej
- 3 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 3 kostki bulionowe
- 300 g piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso solą i pieprzem.
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czosnek podsmaż z mięsem na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj cebule z papryką, wymieszaj i smaż przez 5 minut.
- Kostki bulionowe rozpuść w litrze wrzątku. Tak przygotowany wywar wlej do mięsa z warzywami. Gotuj razem 10 minut.
- Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy. Dodaj do gotującego się kurczaka i mieszając od czasu do czasu, gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj z gotowanym ryżem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!