Dzisiaj jest: Poniedziałek, 03.08.2020 Imieniny: Lidii i Augusta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Gulasz meksykański


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz meksykański najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cebula
  • 2 łyżki  smalec
  • 500 g  mięso
    wędzone
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    ostra
  • 50 g  przecier pomidorowy
  • 300 ml  bulion drobiowy
  • 200 g  fasola biała
  • 200 g  fasola czerwona konserwowa
  • 100 g  kukurydza konserwowa
  • 1 kromka  pieczywo
    piętka, czerstwa
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym smalcu. Mięso pokrój w kostkę, po czym dodaj do zrumienionej cebuli. Składniki smaż przez chwilę, mieszając.
  2. Do zawartości garnka dodaj słodką i ostrą paprykę oraz przecier pomidorowy. Całość chwilę podsmaż. Wlej bulion, wymieszaj i gotuj przez 10 minut.
  3. Oba rodzaje fasoli oraz kukurydzę osącz z zalewy, po czym opłucz. Odstaw do ocieknięcia i dodaj do gulaszu w garnku.
  4. Na koniec potrawę zagęść startym chlebem. Całość gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec do gulaszu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

gulaszprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE