Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
600 g karkówka
wołowa2 sztuki cebula
dużaolej
do smażenia4 ząbki czosnek
2 łyżki koncentrat pomidorowy
2 sztuki papryka czerwona
2 sztuki chili papryczka
oregano
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojoną karkówkę i smaż razem przez chwilę. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i podlej odrobiną wody. Wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
- Czerwone papryki i chilli oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do mięsa. Wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu.
- Gdy mięso będzie miękkie, gulasz dopraw do smaku świeżo posiekanym oregano.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski