Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Gulasz węgierski


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  oleju lub smalcu
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 60 dag  przedniej wołowiny
  • 1 łyżka  mielonej papryki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 10 dag  makaronu łazanki
  • bulion warzywny
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki (korzenie)
  • kawałek selera
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 30 dag  ziemniaków

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dosyp kminek.
  2. Dołóż mięso pokrojone w kostkę. Podsmaż je, oprósz papryką, solą oraz pieprzem i podlej małą ilością wody. Duś na małym ogniu.
  3. Łazanki ugotuj w drugim garnku, odcedź i rozłóż do miseczek.
  4. Warzywa oczyść, rozdrobnij i dorzuć do miękkiego już mięsa. Zalej całość bulionem i gotuj jeszcze około 15 minut.
  5. Gotowy gulasz wlej do misek z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Telemax


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE