Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 łyżki oleju lub smalcu
- 1 sztuka duża cebula
- 1 łyżeczka kminku
- 2 ząbki czosnku
- 60 dag przedniej wołowiny
- 1 łyżka mielonej papryki
- sól
- pieprz czarny mielony
- 10 dag makaronu łazanki
- bulion warzywny
- 2 sztuki marchewki
- 2 sztuki pietruszki (korzenie)
- kawałek selera
- 2 sztuki dojrzałe pomidory
- 2 sztuki czerwone papryki
- 30 dag ziemniaków
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dosyp kminek.
- Dołóż mięso pokrojone w kostkę. Podsmaż je, oprósz papryką, solą oraz pieprzem i podlej małą ilością wody. Duś na małym ogniu.
- Łazanki ugotuj w drugim garnku, odcedź i rozłóż do miseczek.
- Warzywa oczyść, rozdrobnij i dorzuć do miękkiego już mięsa. Zalej całość bulionem i gotuj jeszcze około 15 minut.
- Gotowy gulasz wlej do misek z makaronem.
Źródło przepisu: Telemax