Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 łyżki oleju lub smalcu
1 sztuka duża cebula
1 łyżeczka kminku
2 ząbki czosnku
60 dag przedniej wołowiny
1 łyżka mielonej papryki
sól
pieprz czarny mielony
10 dag makaronu łazanki
bulion warzywny
2 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki (korzenie)
kawałek selera
2 sztuki dojrzałe pomidory
2 sztuki czerwone papryki
30 dag ziemniaków
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dosyp kminek.
- Dołóż mięso pokrojone w kostkę. Podsmaż je, oprósz papryką, solą oraz pieprzem i podlej małą ilością wody. Duś na małym ogniu.
- Łazanki ugotuj w drugim garnku, odcedź i rozłóż do miseczek.
- Warzywa oczyść, rozdrobnij i dorzuć do miękkiego już mięsa. Zalej całość bulionem i gotuj jeszcze około 15 minut.
- Gotowy gulasz wlej do misek z makaronem.
Źródło przepisu: Telemax