Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g łopatka wieprzowa
- 2 sztuki cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki mąka
- 2 łyżki olej rzepakowy
- 2 łyżki śmietana
18% - 2 gałązki natka pietruszki
- 300 g kasza jęczmienna
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso i posiekany czosnek. Smaż wszystko przez 6 minut. Następnie podlej litrem wody, zmniejsz ogień i duś przez 90 minut pod przykryciem. Pod koniec gotowania zabiel śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.
- Kaszę ugotuj. Podawaj razem z gulaszem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia