Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz wieprzowy z kaszą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz wieprzowy będzie bardziej aromatyczny, gdy do gotowania doda się listek laurowy i ziele angielskie. Gotowe danie można podawać z ćwikłą.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  łopatka wieprzowa
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  mąka
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 300 g  kasza jęczmienna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso i posiekany czosnek. Smaż wszystko przez 6 minut. Następnie podlej litrem wody, zmniejsz ogień i duś przez 90 minut pod przykryciem. Pod koniec gotowania zabiel śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.
  2. Kaszę ugotuj. Podawaj razem z gulaszem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE