Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz wieprzowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  wieprzowiny od szynki
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 sztuka papryka żółta
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 szklanka  gęstego przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka  gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki  oleju
  • 4 sztuki duże ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu cayenne
  • 1 sztuka czubata łyżeczka curry w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój w dość grubą kostkę. Następnie zalej je jogurtem i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i pokrój w plastry. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim czosnek i cebulę. Następnie wlej pomidory oraz przecier pomidorowy. Zagotuj.
  3. Do gotującego się sosu dodaj mięso razem z jogurtem i duś pod przykryciem przez 35 minut. Po tym czasie dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko i duś jeszcze 15 minut na małym ogniu.
  4. Podawaj z półfrancuskimi kluskami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE