Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka cebula
1 łyżeczka kminku
60 dag przedniej wołowiny
1 łyżka słodkiej mielonej papryki
8 dag dowolnego makaronu
2 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
1/2 sztuki selera
2 sztuki dojrzałe pomidory
2 sztuki czerwone papryki
40 dag ziemniaków
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, drobno posiekaj, a następnie zeszklij na kilku łyżkach rozgrzanego w garnku oleju. Dodaj kminek oraz obrany i posiekany czosnek. Smaż wszystko, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie złotobrązowa.
- Mięso oczyść, pokrój w kostkę, oprósz mieloną papryką oraz pieprzem i dodaj do cebuli. Duś 15-20 minut (w razie potrzeby dodaj trochę wody).
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.
- Kiedy mięso będzie półmiękkie, zalej je 1 litrem wody. Dodaj warzywa. Gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj odsączony makaron.
Źródło przepisu: Smacznego!