Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gulasz wołowy z marchewką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa wołowego gulaszowego
  • 10 dag  marchewki
  • 10 dag  cebuli
  • 10 dag  pietruszki
  • 10 dag  papryki
  • 3 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i podsmaż na oleju. Zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obierz. Marchew pokrój w słupki, pietruszkę w krążki a cebulę w piórka. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, wlej szklankę wody i duś do miękkości. Następnie zagęść mąką i dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE