Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag mięsa wołowego gulaszowego
10 dag marchewki
10 dag cebuli
10 dag pietruszki
10 dag papryki
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i podsmaż na oleju. Zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
- Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obierz. Marchew pokrój w słupki, pietruszkę w krążki a cebulę w piórka. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa.
- Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, wlej szklankę wody i duś do miękkości. Następnie zagęść mąką i dopraw do smaku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!