Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Gulasz wołowy z marchewką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa wołowego gulaszowego
  • 10 dag  marchewki
  • 10 dag  cebuli
  • 10 dag  pietruszki
  • 10 dag  papryki
  • 3 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i podsmaż na oleju. Zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obierz. Marchew pokrój w słupki, pietruszkę w krążki a cebulę w piórka. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa podsmaż na tłuszczu po smażeniu mięsa.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, wlej szklankę wody i duś do miękkości. Następnie zagęść mąką i dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE