Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gulasz z grzankami w dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  dyni
  • 1 sztuka por
  • 400 g  boczku
  • 300 g  kiełbasy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki garści sera grana padano
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1-2 sztuki cm imbiru
  • 2 sztuki jajka
  • 125 ml  śmietany 18%
  • grzanki z 3 kromek chleba razowego
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek i paprykę pokrój w słupki, a kiełbasę i pora w plasterki. Czosnek obierz i posiekaj. Wszystkie składniki podsmaż i oprósz solą, pieprzem i startym imbirem.
  2. Odetnij wierzch dyni. Wydrąż pestki i wypełnij składnikami. Dodaj 1/2 grzanek.
  3. Jajka rozkłóć, dodaj śmietanę, sól, pieprz, gałkę i garść sera. Wlej do dyni.
  4. Wstaw dynię do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 60 minut. Gotowe danie podawaj posypane pozostałym serem i grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE