Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 600 g fileta z indyka
- 1 sztuka puszka ananasa
- 8 sztuk suszonych moreli
- 1 sztuka koncentrat pomidorowy
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- vegeta
- natka pietruszki
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę. Posyp przyprawami i mąką ziemniaczaną. Odstaw na godzinę do lodówki.
- Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż przez kilka minut, mieszając.
- Ananas pokrój w kostkę, a morele na pół. Dodaj do mięsa razem z sokiem z ananasa i zagotuj.
- Dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw solą i pieprzem.
- Posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka