Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Gulasz z indyka z ananasem i morelami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  fileta z indyka
  • 1 sztuka puszka ananasa
  • 8 sztuk suszonych moreli
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżeczki  mąki ziemniaczanej
  • vegeta
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę. Posyp przyprawami i mąką ziemniaczaną. Odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż przez kilka minut, mieszając.
  3. Ananas pokrój w kostkę, a morele na pół. Dodaj do mięsa razem z sokiem z ananasa i zagotuj.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw solą i pieprzem.
  5. Posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE