Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g piersi z indyka
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 6 sztuk pieczarek
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka mały kawałek imbiru
- słodka papryka w proszku
- ostra papryka w proszku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie rozgrzanego oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i dodaj do smażącej się cebuli. Gdy woda odparuje, przełóż składniki do garnka.
- Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się zrumieni, przełóż je do garnka z pieczarkami. Składniki dobrze wymieszaj.
- Do garnka z indykiem dodaj 1/4 szklanki wody oraz puszkę odsączonej z zalewy fasoli.
- Do gulaszu dodaj starty na małych oczkach imbir. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Następnie duś wszystko pod przykryciem przez 40-50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku