Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z indyka
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 6 sztuk pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka mały kawałek imbiru
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie rozgrzanego oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i dodaj do smażącej się cebuli. Gdy woda odparuje, przełóż składniki do garnka.
  2. Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się zrumieni, przełóż je do garnka z pieczarkami. Składniki dobrze wymieszaj.
  3. Do garnka z indykiem dodaj 1/4 szklanki wody oraz puszkę odsączonej z zalewy fasoli.
  4. Do gulaszu dodaj starty na małych oczkach imbir. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Następnie duś wszystko pod przykryciem przez 40-50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE