Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gulasz z kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 6 sztuk ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pikantna kiełbasa paprykowa
  • 40 dag  kiełbasy zwyczajnej
  • 2 łyżeczki  mąki
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 łyżki  suszonego majeranku
  • 5 dag  przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • sól drobnoziarnista
  • czarny pieprz gruboziarnisty

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cebule obierz. Z kiełbas zdejmij skórkę. Cebule drobno posiekaj, a ziemniaki umyj i pokrój w drobną kostkę. Kiełbasy przekrój wzdłuż, a następnie pokrój w półplasterki.
  2. W większym garnku rozgrzej kilka łyżek oleju i zeszklij na nim posiekane cebule. Następnie dołóż półplasterki kiełbasy, zrumień je, po czym oprósz mąką oraz słodką mieloną papryką. Krótko podsmaż, cały czas mieszając.
  3. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Następnie wlej do mięsa 800 ml wody i dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Przypraw do smaku kminkiem i majerankiem. Dołóż przecier pomidorowy oraz czosnek i powoli gotuj do miękkości, stale mieszając.
  4. Pod koniec gotowania gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE