Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
2 sztuki marchew
1 opakowanie groszek
puszka1 opakowanie sos myśliwski
1 opakowanie pieprz
1 opakowanie olej
- Kluski:
2 szklanki mąka
4 łyżki mąka kukurydziana
2 sztuki jajka
1 sztuka sól
1 szklanka mleko
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i oprósz pieprzem. Groszek osącz. Sos rozrób w 300 ml wody.
- Marchew i mięso smaż przez 5 minut. Następnie dodaj groszek, 1/4 szklanki wody i duś wszystko przez 3 minuty. Dodaj sos i duś jeszcze 6 minut.
- Kluski: Wymieszaj składniki na kluski. Ciasto kładź łyżką na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia. Podawaj z gulaszem z kurczaka.
Źródło przepisu: Przyslij przepis