Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
50 dag filetów z kurczaka
2 sztuki marchewki
1/2 główki kapusty pekińskiej
2 sztuki cebule
10 dag orzeszków ziemnych
1 szklanka bulionu drobiowego
1 łyżeczka sosu sojowego
sól
pieprz
słodka mielona papryka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj. Cebule obierz i pokrój w piórka. Marchewki obierz, umyj i pokrój w zapałkę.
- Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Jeszcze chwilę podsmaż.
- Następnie zwiększ ogień i dodaj do smażącego się kurczaka, kapustę, marchew i cebulę. Chwilę podsmaż, a następnie wlej gorący bulion i wsyp orzeszki. Duś przez 20 minut. Po tym czasie wlej sos sojowy i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś jeszcze 2 minuty. Przed podaniem posyp gulasz szczypiorkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!