Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz z serduszek z marchewką i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz z serduszek z marchewką i groszkiem najlepiej podawać z kluskami śląskimi lub ryżem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  serduszka drobiowe
  • 1/2 opakowania  marchewka z groszkiem
    mrożona
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 łyżka  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka  majeranek
  • 1/2 łyżeczki  kminek
    mielony
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 1 szczypta  papryka (przyprawa)
    ostra
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 szklanka  woda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Serduszka umyj, przekrój na połówki i oczyść. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  2. Podsmażoną cebulę zdejmij z patelni, a na pozostałym oleju podsmaż serca, aż się zrumienią. Następnie dodaj do nich podsmażoną cebulę, oprósz mąką i dopraw majerankiem oraz kminkiem. Wymieszaj i smaż wszystko przez 2 minuty.
  3. Po tym czasie podlej składniki wodą i dopraw solą oraz pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 60 minut.
  4. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz groszek z marchewką. Zagotuj i duś przez 30 minut, aż serca będą miękkie. Na koniec dopraw do smaku papryką i dodaj koncentrat pomidorowy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE