Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag fasoli jaś
70 dag schabu
3 sztuki parówki
30 dag wędzonego boczku
2 sztuki cebule
pietruszka
marchewka
1/4 sztuki selera
3 ząbki czosnku
1/2 l przecieru pomidorowego
2 łyżki smalcu
sól
pieprz
ostra mielona papryka
słodka mielona papryka
1 szczypta kwasku cytrynowego
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę zalej wodą i odstaw na 8 godzin. Następnie osącz. Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj.
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Boczek pokrój w kostkę. Parówki obierz z folii i pokrój w plasterki.
- Mięso, boczek i parówki podsmaż na roztopionym smalcu. Dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem i paprykami. Wlej przecier i wymieszaj. Duś przez 1,5 godziny. Następnie dopraw do smaku kwaskiem cytrynowym oraz cukrem i duś jeszcze 3 minuty.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!