Przygotowanie:
Kuchnia:
indyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g filet z kurczaka
- 2 łyżki maggi
- 2 sztuki cebula
duża - 2 ząbki czosnek
- 3 sztuki marchew
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 sztuka por
- 6 plastrów ananas
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku - pieprz ziołowy
do smaku - olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Z papryki usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Duś do miękkości.
- Cebule obierz, pokrój w krążki. Czosnek również obierz i drobno posiekaj. Następnie czosnek i cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj pokrojone w kostkę mięso i duś do miękkości.
- Do mięsa dodaj warzywa, osączoną z zalewy kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Dopraw do smaku maggi, solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Najlepszy kurczak