Dzisiaj jest: Czwartek, 30.06.2022 Imieniny: Emilii i Lucyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Indyk w sosie śmietanowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 1 łyżka  zmielonych orzechów włoskich
  • 3 sztuki nieduże buraki
  • 1 sztuka duży kubek śmietany 18%
  • 1 sztuka przyprawa do indyka
  • 1/4 szklanki  wody
  • 4 sztuki plasterki masła

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka umyj, osusz, oprósz przyprawą i wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie przełóż mięso do rękawa do pieczenia. Dodaj plasterki masła i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczoną pierś z indyka odstaw do wystygnięcia, a następnie pokrój w plastry.
  3. Sos powstały podczas pieczenia wlej do naczynia żaroodpornego, dodaj do niego śmietanę, zmielone orzechy oraz wodę i wymieszaj.
  4. Ułóż pokrojonego indyka w naczyniu z sosem i piecz jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Buraki ugotuj, ostudź i obierz ze skórki.
  6. Na talerzu ułóż kawałki indyka, polej je sosem i udekoruj ćwiartkami gotowanych buraków.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE