Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
40 dag piersi z indyka
1 sztuka puszka ananasa w plasterkach
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
garść rukoli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z indyka pokrój w poprzek na kawałki grubość ok. 1,5 cm. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Zamarynuj w niej kawałki indyka i odstaw na 30 minut.
- Po tym czasie kawałki mięsa układaj w parowarze i gotuj przez 20 minut. Dodaj odsączone plastry ananasa, przekrojone na połówki. Gotuj jeszcze 5 minut.
- Podawaj ze świeżą rukolą, ziemniakami z wody, jogurtem naturalnym, doprawionym sokiem z cytryny, zalewą ananasową, pieprzem i solą.
Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację