Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
40 dag piersi z indyka
2 szklanki różyczek brokuła
3 sztuki średnie marchewki
2 sztuki cebule
1 ząbek czosnku
2 szklanki bulionu z kurczaka
1 łyżeczka curry
3 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso opłucz, osusz. Dopraw do smaku sosem sojowym, curry, pieprzem i polej olejem. Wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
- Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, przesmaż na nim pokrojoną w półplasterki cebulę z pokrojoną w plasterki marchewką. Dodaj pokrojone w dużą kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, aż mięso lekko się zrumieni. Dodaj drobno posiekany czosnek.
- Następnie wlej bulion. Przykryj i duś 15 minut. Po tym czasie dodaj brokuł i duś kolejne 15 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z kaszą jaglaną.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy