Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk z kaszą jaglaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 40 dag  piersi z indyka
  • 2 szklanki  różyczek brokuła
  • 3 sztuki średnie marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  bulionu z kurczaka
  • 1 łyżeczka  curry
  • 3 łyżki  sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz. Dopraw do smaku sosem sojowym, curry, pieprzem i polej olejem. Wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, przesmaż na nim pokrojoną w półplasterki cebulę z pokrojoną w plasterki marchewką. Dodaj pokrojone w dużą kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, aż mięso lekko się zrumieni. Dodaj drobno posiekany czosnek.
  3. Następnie wlej bulion. Przykryj i duś 15 minut. Po tym czasie dodaj brokuł i duś kolejne 15 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z kaszą jaglaną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE