Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 40 dag piersi z indyka
- 2 szklanki różyczek brokuła
- 3 sztuki średnie marchewki
- 2 sztuki cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- 1 łyżeczka curry
- 3 łyżki sosu sojowego
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso opłucz, osusz. Dopraw do smaku sosem sojowym, curry, pieprzem i polej olejem. Wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
- Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, przesmaż na nim pokrojoną w półplasterki cebulę z pokrojoną w plasterki marchewką. Dodaj pokrojone w dużą kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, aż mięso lekko się zrumieni. Dodaj drobno posiekany czosnek.
- Następnie wlej bulion. Przykryj i duś 15 minut. Po tym czasie dodaj brokuł i duś kolejne 15 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z kaszą jaglaną.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy