Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
400 g filetów z indyka
1 sztuka cukinia
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka cebula
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka oliwy
4 sztuki orzechy brazylijskie
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
papryka ostra mielona
|
|
Sposób przyrządzania:
- W misce wymieszaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz paprykę. Przygotowaną mieszanką ziół natrzyj filet z indyka i upiecz go w piekarniku. Następnie pokrój na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię umyj, osusz i pokrój.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej pokrojoną cebulę, a następnie dodaj pozostałe warzywa i koncentrat pomidorowy. Podlej odrobiną wody i duś wszystko razem przez 15 minut.
- Po tym czasie dodaj pokrojonego indyka, wymieszaj. Gotowe danie posyp posiekanymi orzechami.
Źródło przepisu: moje smaki życia