Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki cukinia
- 400 g indyk
sznycle - 1 pęczek natka pietruszki
- 2 ząbki czosnek
- 7 łyżek olej rzepakowy
- 1 łyżka bułka tarta
- sól
do smaku - pieprz czarny
mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plaster pokrój w paski, przełóż do miski i oprósz solą. Odstaw na 20 minut.
- Natkę pietruszki posiekaj i razem z czosnkiem, bułką tartą i 6 łyżkami oleju zmiksuj na jednolitą masę. Powstałe pesto dodaj do cukinii i wymieszaj.
- Sznycle delikatnie rozbij, oprósz pieprzem i solą, skrop olejem i usmaż na patelni grillowej. Podawaj z cukiniowym spaghetti.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia