Dzisiaj jest: Niedziela, 25.02.2024 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk ze spaghetti z cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przygotowując spaghetti z cukinii nie należy jej zbyt mocno solić, gdyż stanie się ona zbyt miękka. Indyk ze spaghetti z cukinii to danie niskokaloryczne i zdrowe.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cukinia
  • 400 g  indyk
    sznycle
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 2 ząbki  czosnek
  • 7 łyżek  olej rzepakowy
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plaster pokrój w paski, przełóż do miski i oprósz solą. Odstaw na 20 minut.
  2. Natkę pietruszki posiekaj i razem z czosnkiem, bułką tartą i 6 łyżkami oleju zmiksuj na jednolitą masę. Powstałe pesto dodaj do cukinii i wymieszaj.
  3. Sznycle delikatnie rozbij, oprósz pieprzem i solą, skrop olejem i usmaż na patelni grillowej. Podawaj z cukiniowym spaghetti.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE