Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jaśminowy ryż z kurczakiem i szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu jaśminowego
  • 1/2 sztuki pęczka zielonych szparagów
  • 1 sztuka pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • czosnek
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Szparagi umyj, osusz i odetnij końcówki. Pokrój na mniejsze części. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody ze szczyptą cukru i gotuj 10 minut, aż będą al dente.
  3. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie oliwy. Dopraw czosnkiem, solą morską i pieprzem.
  4. Gdy kurczak jest już gotowy, dodaj do niego ryż oraz szparagi i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE