Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jaśminowy ryż z kurczakiem i szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu jaśminowego
  • 1/2 sztuki pęczka zielonych szparagów
  • 1 sztuka pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • czosnek
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Szparagi umyj, osusz i odetnij końcówki. Pokrój na mniejsze części. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody ze szczyptą cukru i gotuj 10 minut, aż będą al dente.
  3. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie oliwy. Dopraw czosnkiem, solą morską i pieprzem.
  4. Gdy kurczak jest już gotowy, dodaj do niego ryż oraz szparagi i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE