Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Jesienny kociołek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka kiełbasa zwyczajna
  • kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 3 sztuki papryki
  • 3 sztuki pomidory
  • 300 g  pieczarek
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  gęsiego smalcu
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym smalcu. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę obrane ze skórki pomidory. Duś wszystko na małym ogniu.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Wędlinę pokrój i podsmaż. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do duszących się warzyw.
  3. Na samym końcu dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Duś jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendrą. Dodaj przecier pomidorowy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE