Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka kiełbasa zwyczajna
kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 sztuka mała cukinia
3 sztuki papryki
3 sztuki pomidory
300 g pieczarek
1/2 sztuki puszki kukurydzy
2 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżka gęsiego smalcu
2 łyżki przecieru pomidorowego
kolendra
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym smalcu. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę obrane ze skórki pomidory. Duś wszystko na małym ogniu.
- Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Wędlinę pokrój i podsmaż. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do duszących się warzyw.
- Na samym końcu dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Duś jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendrą. Dodaj przecier pomidorowy.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka