Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka kiełbasa zwyczajna
- kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
- 1 sztuka mała cukinia
- 3 sztuki papryki
- 3 sztuki pomidory
- 300 g pieczarek
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 2 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka gęsiego smalcu
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- kolendra
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym smalcu. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę obrane ze skórki pomidory. Duś wszystko na małym ogniu.
- Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Wędlinę pokrój i podsmaż. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do duszących się warzyw.
- Na samym końcu dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Duś jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendrą. Dodaj przecier pomidorowy.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka