Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kaczka z gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kacze piersi ze skórką
  • 2 sztuki twarde gruszki
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 szklanki  soku jabłkowego
  • 2 łyżki  ziaren marynowanego zielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  mąki kukurydzianej
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kaczkę natnij w kratkę od strony skórki. Natrzyj solą i smaż na rozgrzanej patelni skórką do dołu przez 20 minut. Wylej wytopiony tłuszcz i smaż kaczkę z drugiej strony przez 4 minuty. Zdejmij mięso z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  2. Gruszki obierz, pokrój w cienkie cząstki i podsmaż je na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj wymieszany z mąką sok jabłkowy. Dopraw zielonym pieprzem i gotuj przez 5 minut.
  3. Tak przygotowaną kaczkę podawaj pokrojoną w plastry z kawałkami gruszek, polaną sosem i posypaną posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE