Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kalafior zapiekany z mięsem mielonym i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka średniej wielkości kalafior
  • 500 g  mielonego mięsa indyczego
  • 8 plastrów  cienko pokrojonego boczku
  • 10 sztuk ziemniaków
  • ostra czerwona papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podgotuj i odłóż na blachę, na której będzie zapiekany. Mięso dopraw solą oraz pieprzem, a następnie obłóż nim kalafior. Na wierzchu ułóż plasterki boczku. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
  2. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, skrop olejem, posyp solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Ułóż je wokół kalafiora.
  3. Zapiekaj 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE