Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karkówka faszerowana kaszą i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg schabu karkowego
  • 125 g  kaszy gryczanej
  • 150 g  mrożonych warzyw (groch, seler, kukurydza, marchew,
  • pietruszka)
  • 1 sztuka duże jajko
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i wytnij w nim kieszeń. Natrzyj schab solą, pieprzem oraz obranym i posiekanym czosnkiem.
  2. Kaszę ugotuj na sypko.
  3. Warzywa lekko obgotuj we wrzątku, osącz i wymieszaj z kaszą oraz rozkłóconym jajkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowanym farszem napełnij kieszeń w mięsie, zepnij brzegi wykałaczkami.
  5. Mięso ułóż w brytfannie, podlej odrobiną oleju i piecz pod przykryciem przez 90 minut w 200 st. C, od czasu do czasu podlewając odrobiną wody.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE