Dzisiaj jest: Niedziela, 24.10.2021 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Karkówka z cebulową nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z karkówki
  • 500 ml  bulionu drobiowego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  musztardy
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z karkówki oprósz szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do lodówki na 30 minut. Cebule obierz i pokrój w grubą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, mieszając od czasu do czasu. Do cebuli dodaj bulion. Całość duś przez 15 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kotlety z karkówki.
  4. Sos cebulowy dopraw do smaku 1 łyżką musztardy, solą oraz pieprzem. Kotlety przełóż do sosu i duś przez 15 minut. Danie podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE