Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karkówka z cebulową nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z karkówki
  • 500 ml  bulionu drobiowego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  musztardy
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z karkówki oprósz szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do lodówki na 30 minut. Cebule obierz i pokrój w grubą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, mieszając od czasu do czasu. Do cebuli dodaj bulion. Całość duś przez 15 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kotlety z karkówki.
  4. Sos cebulowy dopraw do smaku 1 łyżką musztardy, solą oraz pieprzem. Kotlety przełóż do sosu i duś przez 15 minut. Danie podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE