Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Karkówka z cebulową nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z karkówki
  • 500 ml  bulionu drobiowego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  musztardy
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z karkówki oprósz szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do lodówki na 30 minut. Cebule obierz i pokrój w grubą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, mieszając od czasu do czasu. Do cebuli dodaj bulion. Całość duś przez 15 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kotlety z karkówki.
  4. Sos cebulowy dopraw do smaku 1 łyżką musztardy, solą oraz pieprzem. Kotlety przełóż do sosu i duś przez 15 minut. Danie podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE