Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kotlety z karkówki
- 500 ml bulionu drobiowego
- 2 sztuki cebule
- 1 łyżka musztardy
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety z karkówki oprósz szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do lodówki na 30 minut. Cebule obierz i pokrój w grubą kostkę.
- W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, mieszając od czasu do czasu. Do cebuli dodaj bulion. Całość duś przez 15 minut.
- Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kotlety z karkówki.
- Sos cebulowy dopraw do smaku 1 łyżką musztardy, solą oraz pieprzem. Kotlety przełóż do sosu i duś przez 15 minut. Danie podawaj na ciepło.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku