Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Karkówka z duszoną kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Karkówka z duszoną kapustą najlepiej smakuje z ciepłymi, podgrzanymi w piekarniku kajzerkami. Można ją również podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 560 g  schab karkowy
    bez kości
  • 3/4 główki  kapusta biała
  • 400 g  kapusta kiszona
  • 3 sztuki  cebula
  • 200 g  pieczarki
  • sól
    do smaku
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 4 sztuki  kajzerka
  • 1 gałązka  koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Białą kapustę poszatkuj. Pieczarki oczyść, i pokrój w plastry. Karczek umyj, osusz, pokrój w plastry i oprósz solą.
  2. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Następnie dorzuć kotlety z karkówki i zrumień je z obu stron. Pod koniec dorzuć białą i kwaszoną kapustę (razem z zalewą) i podlej wszystko szklanką wody. Duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Po 60 minutach dodaj pieczarki i podlej wodą. Duś kolejną godzinę.
  3. Przed podaniem posyp kapustę posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE