Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
560 g schab karkowy
bez kości3/4 główki kapusta biała
400 g kapusta kiszona
3 sztuki cebula
200 g pieczarki
sól
do smaku2 łyżki olej rzepakowy
4 sztuki kajzerka
1 gałązka koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj. Białą kapustę poszatkuj. Pieczarki oczyść, i pokrój w plastry. Karczek umyj, osusz, pokrój w plastry i oprósz solą.
- W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Następnie dorzuć kotlety z karkówki i zrumień je z obu stron. Pod koniec dorzuć białą i kwaszoną kapustę (razem z zalewą) i podlej wszystko szklanką wody. Duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Po 60 minutach dodaj pieczarki i podlej wodą. Duś kolejną godzinę.
- Przed podaniem posyp kapustę posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia