Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 plastry karkówki wieprzowej
- 150 g świeżych kurek
- 1 sztuka duża cebula
- 1 sztuka mała cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 3 sztuki liście laurowe
- 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
- olej rzepakowy
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- czosnek granulowany
- ciemny sos sojowy
- kurkuma
- słodka papryka mielona
- papryka chili
- mielona kolendra
- kminek
- oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, zalej zimną wodą, dodaj łyżeczkę soli, posiekane ząbki czosnku, ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotuj do miękkości, wyjmij i ostudź.
- Kurki oczyść, umyj, osusz. Cebulę pokrój na półplasterki, a cukinię w kostkę. Podsmaż wszystkie składniki na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku i smaż do miękkości.
- Następnie dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki karkówkę. Wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka