Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
- 700 g karkówki
- 2 sztuki ziarenka jałowca
- kilka ziarenek kolendry
- kilka ziarenek gorczycy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 szczypta pieprzu cayenne
- 1 szczypta czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 sztuki cebule
- 4 łyżki oleju
- rękaw do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do moździerza wsyp wszystkie przyprawy i rozgnieć. Dodaj do nich olej, wymieszaj i natrzyj powstałą marynatą mięso.
- Cebule obierz i pokrój w piórka.
- Zamarynowaną karkówkę włóż do rękawa do pieczenia, obłóż cebulą i włóż na noc do lodówki.
- Po tym czasie piecz mięso przez 60 minut w 180 st. C. Na 20 minut przed końcem pieczenia natnij rękaw i włącz termoobieg.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka