Dzisiaj jest: Niedziela, 17.01.2021 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Karkówka z rękawa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 700 g  karkówki
  • 2 sztuki ziarenka jałowca
  • kilka ziarenek kolendry
  • kilka ziarenek gorczycy
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • 1 szczypta  czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 2 sztuki cebule
  • 4 łyżki  oleju
  • rękaw do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Do moździerza wsyp wszystkie przyprawy i rozgnieć. Dodaj do nich olej, wymieszaj i natrzyj powstałą marynatą mięso.
  2. Cebule obierz i pokrój w piórka.
  3. Zamarynowaną karkówkę włóż do rękawa do pieczenia, obłóż cebulą i włóż na noc do lodówki.
  4. Po tym czasie piecz mięso przez 60 minut w 180 st. C. Na 20 minut przed końcem pieczenia natnij rękaw i włącz termoobieg.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE