Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
700 g karkówki
2 sztuki ziarenka jałowca
kilka ziarenek kolendry
kilka ziarenek gorczycy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 szczypta pieprzu cayenne
1 szczypta czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 sztuki cebule
4 łyżki oleju
rękaw do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do moździerza wsyp wszystkie przyprawy i rozgnieć. Dodaj do nich olej, wymieszaj i natrzyj powstałą marynatą mięso.
- Cebule obierz i pokrój w piórka.
- Zamarynowaną karkówkę włóż do rękawa do pieczenia, obłóż cebulą i włóż na noc do lodówki.
- Po tym czasie piecz mięso przez 60 minut w 180 st. C. Na 20 minut przed końcem pieczenia natnij rękaw i włącz termoobieg.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka