Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki kaszanki
30 dag kiszonej kapusty
1 sztuka cebula
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
majeranek
jagody jałowca
przyprawa ziołowa do grilla
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszanki nakłuj kilkakrotnie, aby nie pękły w trakcie pieczenia. Następnie dopraw je przyprawą ziołową do grilla.
- Kapustę wymieszaj z posiekaną cebulą. Dopraw do smaku majerankiem, solą, pieprzem, ziołową przyprawą do grilla i kilkoma rozgniecionymi jagodami jałowca. Dodaj 2 łyżki oleju, wymieszaj.
- 4 kawałki folii aluminiowej wysmaruj masłem. Ułóż na nich kaszanki oraz porcje kapusty. Każdą porcję starannie zawiń, tak by była szczelna. Ułóż na ruszcie i grilluj 20 minut. W połowie pieczenia odwróć pakunki z kaszanką na drugą stronę.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca