Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kebabczeta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wieprzowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i razem z natką pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotową masę przykryj i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  2. Wilgotnymi dłońmi formuj z masy mięsnej podłużne kotleciki. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik posmaruj oliwą i ułóż na tacce do grillowania.
  3. Piecz 20 minut nad żarzącymi się węglami często obracając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE