Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 50 dag mielonej wieprzowiny
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- mielony kminek
- mielona papryka
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz i razem z natką pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotową masę przykryj i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
- Wilgotnymi dłońmi formuj z masy mięsnej podłużne kotleciki. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik posmaruj oliwą i ułóż na tacce do grillowania.
- Piecz 20 minut nad żarzącymi się węglami często obracając.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca