Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kebabczeta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wieprzowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i razem z natką pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotową masę przykryj i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  2. Wilgotnymi dłońmi formuj z masy mięsnej podłużne kotleciki. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik posmaruj oliwą i ułóż na tacce do grillowania.
  3. Piecz 20 minut nad żarzącymi się węglami często obracając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE