Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kiełbasa na cebulowej pierzynce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  kiełbasy
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój na mniejsze kawałki, natnij. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Na patelni podsmaż cebulę, dodaj paprykę i dalej podsmażaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa wyłóż na talerz.
  3. Na tej samej patelni podsmaż z obu stron kiełbasę. Wyłóż ją na warzywa. Podawaj z pieczywem i musztardą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE