Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kiełbaski z ziemniaczanym puree i surówką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiełbaski z ziemniaczanym puree i surówką to przepis na szybki i smaczny obiad. Nie należy go jednak jeść zbyt często, gdyż jest to danie dość kaloryczne.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kiełbasa śląska
  • 2 sztuki  cebula
  • 600 g  ziemniaki
  • 350 g  kapusta czerwona
    szatkowana, wymieszana z tartym jałkiem
  • 1 sztuka  jabłko
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Następnie przełóż ziemniaki do garnka, zalej wodą, posól i ugotuj. Cebule obierz, pokrój w piórka. Kiełbaski ponacinaj ostrym nożem.
  2. Kapustę z jabłkiem przełóż do miski. Dodaj obrane i starte jabłko. Skrop wszystko sokiem z cytryny i 1/2 łyżki oleju. Dopraw pieprzem, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej pozostały olej i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj kiełbaski i smaż wszystko razem.
  4. Ugotowane i odcedzone ziemniaki rozgnieć. Dodaj łyżkę tłuszczu ze smażenia kiełbasy i dokładnie wymieszaj.
  5. Kiełbaski podawaj z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty i jabłka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

przepisy na dania mięsnekiełbaski


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE