Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kiełbaski zapiekane w cieście ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 4 sztuki kiełbaski (mogą być parówki)
  • 1/2 opakowania  mrożonego szpinaku
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź i podduś na maśle do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj 2-3 rozgniecione ząbki czosnku.
  2. Jajko rozkłóć ze śmietaną i dodaj masę do szpinaku. Wymieszaj.
  3. Ciasto francuskie pokrój na prostokąty o szerokości kiełbasek. Na każdym kawałku ciasta ułóż porcję szpinaku i kiełbaskę.
  4. Owiń kiełbaski ciastem, zawiń brzegi i sklej, żeby szpinak nie wyciekał. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj z sałatką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE