Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
4 sztuki kiełbaski (mogą być parówki)
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 sztuka jajko
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak rozmroź i podduś na maśle do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj 2-3 rozgniecione ząbki czosnku.
- Jajko rozkłóć ze śmietaną i dodaj masę do szpinaku. Wymieszaj.
- Ciasto francuskie pokrój na prostokąty o szerokości kiełbasek. Na każdym kawałku ciasta ułóż porcję szpinaku i kiełbaskę.
- Owiń kiełbaski ciastem, zawiń brzegi i sklej, żeby szpinak nie wyciekał. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj z sałatką.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!