Dzisiaj jest: Czwartek, 13.02.2025 Imieniny: Grzegorza i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kieszonki drobiowe z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk pojedynczych filetów z kurczaka
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 8 sztuk połówek brzoskwiń z puszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka mały kawałek imbiru
  • 3 łyżki  pikantnej konfitury do mięs z brzoskwiń
  • 2-3 łyżki  oleju
  • 1-2 łyżki  pasty curry
  • 4 łyżki  wiórków kokosowych
  • 1 łyżka  jasnego sosu pieczeniowego z torebki
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natnij wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprósz mięso solą oraz pieprzem. Czosnek i imbir obierz. Czosnek przeciśnij przez praskę, a imbir zeskrob łyżeczką do herbaty. Konfiturę wymieszaj z czosnkiem i imbirem. Porcje pasty włóż do środka naciętych filetów i rozsmaruj.
  2. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do kieszonek w mięsie. Brzegi fileta zepnij wykałaczkami i usmaż mięso na rozgrzanym oleju. Gotowe kieszonki zdejmij z patelni i zabezpiecz przez wystygnięciem.
  3. Na patelnię wlej bulion oraz śmietanę. Dodaj wiórki kokosowe i zagotuj. Gotuj przez 10 minut, a pod koniec gotowania dodaj pastę curry i zagęść sosem pieczeniowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendrą.
  4. Kieszonki z brzoskwiniami potnij w plasterki. Ułóż na talerzach. Podawaj z makaronem tagliatelle i sosem kokosowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE