Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
- 8 sztuk plasterków szynki dojrzewającej
- 3 sztuki łodygi selera naciowego
- 30 g posiekanych orzechów nerkowca
- 50 g suszonych śliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler i śliwki pokrój w kostkę. Orzechy nerkowca drobno posiekaj.
- Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na nim przez 5 minut selera. Następnie dodaj śliwki i orzechy. Skrop octem balsamicznym, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
- Piersi z kurczaka oczyść, umyj, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso ponacinaj wzdłuż tworząc kieszonki i wypełnij je farszem. Przygotowane kieszonki owiń ciasno szynką. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka