Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kieszonki z kurczaka faszerowane selerem, śliwkami i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
  • 8 sztuk plasterków szynki dojrzewającej
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • 30 g  posiekanych orzechów nerkowca
  • 50 g  suszonych śliwek
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler i śliwki pokrój w kostkę. Orzechy nerkowca drobno posiekaj.
  2. Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na nim przez 5 minut selera. Następnie dodaj śliwki i orzechy. Skrop octem balsamicznym, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
  3. Piersi z kurczaka oczyść, umyj, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso ponacinaj wzdłuż tworząc kieszonki i wypełnij je farszem. Przygotowane kieszonki owiń ciasno szynką. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE