Dzisiaj jest: Wtorek, 07.07.2020 Imieniny: Cyryla i Metodego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Klops nadziewany cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerstwe bułki
  • 600 g  mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 80 g  śmietanki 18%
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Bułki podziel na małe kawałki i zalej ciepłą wodą. Cukinię dokładnie umyj i drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Cukinię oraz koperek przełóż do miski. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Czosnek oraz cebulę obierz i posiekaj. Bułki odciśnij. Mięso włóż do osobnej miski. Połącz z bułkami, czosnkiem, cebulą, jajkiem i musztardą.
  4. Mięsną masę dopraw solą oraz pieprzem, połóż między 2 kawałki folii spożywczej posypane bułką tartą i rozwałkuj na placek o grubości 2 cm.
  5. Na mięso wyłóż przygotowane nadzienie z cukinii (zostawiając przy brzegach wolne miejsce, aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia).
  6. Mięso z farszem zroluj. Roladę wygładź wilgotnymi dłońmi i przełóż do formy. Podlej wodą i piecz 40 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE