Dzisiaj jest: Środa, 31.05.2023 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Klops w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z piersi kurczaka
  • 500 g  łopatki wieprzowej
  • 8 sztuk jajek
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 4 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Pięć jajek ugotuj na twardo. W maszynce zmiel, na sitku o dużych oczkach, pokrojone na kawałki mięso. Dodaj bułkę i cebulę z czosnkiem. Przełóż masę do miski.Wbij 3 jajka, dodaj przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.
  2. Włóż połowę miesnej masy do formy keksówki o długości 30 cm, następnie ułóż 5 obranych jajek na twardo, wyłóż resztę masy mięsnej i wygładź wierzch. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C. Wyjmij z formy, by odciekł płyn.
  3. Formę wyłóż ciastem francuskim, znów włóż klops i zawiń ciasto (z resztek zrób dekorację). Nakłuj w kilku miejscach. Ponownie piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE