Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
- 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
- 3 sztuki jajka
- 2 sztuki cebule
- 3 sztuki czerstwe bułki
- woda lub mleko
- 1/4 sztuki czerwonej papryki
- 1-2 sztuki niewielkie ogórki konserwowe
- sól
- pieprz
- suszony koperek
- przyprawa do steków
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Następnie wymieszaj cebulę z mięsem, jajkami i bułką, by powstała jednolita masa.
- Paprykę i ogórka pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Keksówki wysmaruj olejem, włóż masę mięsną i starannie uklep. Wierzch posyp suszonym koperkiem. Piecz 60 min.
Źródło przepisu: przyślij przepis!