Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Klops z papryką i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 1 kg  mielonego mięsa wieprzowego
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki czerstwe bułki
  • woda lub mleko
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 1-2 sztuki niewielkie ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • suszony koperek
  • przyprawa do steków
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Następnie wymieszaj cebulę z mięsem, jajkami i bułką, by powstała jednolita masa.
  3. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  4. Keksówki wysmaruj olejem, włóż masę mięsną i starannie uklep. Wierzch posyp suszonym koperkiem. Piecz 60 min.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE