Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
1 kg mielonego mięsa wieprzowego
3 sztuki jajka
2 sztuki cebule
3 sztuki czerstwe bułki
woda lub mleko
1/4 sztuki czerwonej papryki
1-2 sztuki niewielkie ogórki konserwowe
sól
pieprz
suszony koperek
przyprawa do steków
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Następnie wymieszaj cebulę z mięsem, jajkami i bułką, by powstała jednolita masa.
- Paprykę i ogórka pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Keksówki wysmaruj olejem, włóż masę mięsną i starannie uklep. Wierzch posyp suszonym koperkiem. Piecz 60 min.
Źródło przepisu: przyślij przepis!