Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Klops z żurawiną i serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego z indyka
  • 80 g  suszonej żurawiny
  • 120 g  sera camembert
  • 40 g  bułki tartej
  • 100 ml  mleka
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. 30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko, sól oraz pieprz i wyrób wszystko na gładką masę.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Do masy mięsnej wrzuć cebulę, żurawinę oraz pokrojony ser. Wymieszaj.
  3. Formę keksówkę wysmaruj olejem i obsyp pozostałą bułką tartą. Tak przygotowane mięso przełóż do przygotowanej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE