Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Klopsiki faszerowane serem w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 opakowanie  sera Stary Olęder
  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 1 sztuka czerstwa kajzerka
  • 1 sztuka duża cebula
  • 4 ząbki  czosnku
  • 200 ml  mleka
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 łyżeczki  suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki  oregano
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • 100 g  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w mleku. Ser pokrój w kostkę. Cebulę z czosnkiem obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim cebulę, czosnek oraz tymianek, oregano i natkę pietruszki. Zdejmij z ognia i przestudź.
  2. Bułkę odciśnij z mleka i dodaj do mięsa razem z jajkiem, solą, pieprzem oraz podsmażonymi cebulą i czosnkiem. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Z masy formuj pulpeciki wielkości orzechów włoskich. Do środka każdego włóż po kilka kostek sera. Gotowe pulpeciki obtocz w mące ziemniaczanej i wrzucaj partiami na wrzący bulion. Gotuj przez 5 minut.
  3. Zmiksuj pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś przez 10 minut.
  4. Pulpeciki polej sosem pomidorowym i podawaj posypane natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE