Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Klopsiki w oliwkowym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki słoika zielonych oliwek
  • 1/4 sztuki słoika czarnych oliwek
  • 250 g  mięsa mielonego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 sztuka szalotka
  • 1/3 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso wrzuć do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, łyżkę bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  2. Uformuj małe kotleciki, obtocz je w pozostałej bułce tartej. Tak przygotowane kotlety usmaż na rozgrzanym oleju i odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Oliwki odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Dodaj pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż wszystko na rozgrzanym oleju, po 2 minutach dołóż klopsiki. Przypraw do smaku, podgrzej.
  4. Podawaj z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE