Dzisiaj jest: Czwartek, 21.10.2021 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Klopsiki z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Klopsiki z cukinią najlepiej podawać ze szpinakiem na ciepło i pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  mięso mielone
    wołowe
  • 2 sztuki  cukinia
    średnie
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  jajka
  • 3 łyżki  śmietana
  • 1/2 łyżeczki  mięta
    suszona
  • 1 łyżeczka  estragon
  • 2 łyżki  bułka tarta
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj i razem ze skórką zetrzyj na tarce. Startą cukinię wymieszaj z mięsem.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Podsmażoną cebulę dodaj do mięsa.
  3. Do mięsa z cukinią i cebulą wbij jajko, wlej śmietanę i dodaj bułkę tartą, miętę, estragon, sól oraz pieprz. Wszystko razem wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z uzyskanej masy formuj małe kuleczki i smaż je na rozgrzanym oleju przez 4 minuty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE