Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Klopsy z kaszą w sosie koperkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Klopsy z kaszą w sosie koperkowym to przepis na smaczne danie. Jeśli liczymy kalorie można zrezygnować z sosu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mięso mielone
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  mąka
  • 4 łyżki  olej rzepakowy
  • 1 pęczek  koperek
  • 200 g  śmietana
    12%
  • 350 g  kasza jęczmienna

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Wyrób jednolitą masę i uformuj z niej pulpeciki.
  2. Tak przygotowane pulpety panieruj w mące i smaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju. Usmażone pulpety odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
  3. Kaszę ugotuj, odcedź. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Dodaj 1,5 łyżki mąki i energicznie rozmieszaj. Następnie podlej 1 szklanką wody, dodaj posiekany koperek i dopraw solą. Gotuj przez 5 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i klopsy. Duś na małym ogniu przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE