Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Klopsy z suszonymi śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • sól
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżeczka  miodu
  • cynamon
  • kardamon
    Klopsy
  • 500 g  mięsa mielonego wołowego
  • 2 łyżeczki  przyprawy do piernika
  • 1/2 sztuki pomarańczy
  • chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 6-8 sztuk suszonych śliwek
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj sok z pomarańczy, przyprawę do piernika, chili, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Z przygotowanej masy uformuj 6-8 placuszków, po czym na środku każdego połóż suszoną śliwkę. Brzegi dobrze sklej i uformuj kulkę. Tak przygotowane klopsiki podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do garnka wlej 500 ml wody. Dodaj sok z pomarańczy i przyprawy. Zagotuj po czym dodaj podsmażone klopsy. Mięso duś jeszcze 15 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE