Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kluski z mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 kg  ziemniaków
  • 4-5 sztuk kopiastych łyżek mąki pszennej
  • 3 sztuki kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 1/2 kg  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki pieczarki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź, przeciśnij przez praskę i odstaw do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz jajko i zagnieć ciasto.
  2. Farsz: Mięso mielone wymieszaj z podsmażonymi na patelni posiekanymi pieczarkami i cebulą.
  3. Nabieraj porcję ciasta i uformuj z niej placek. Na środku nałóż łyżeczkę farszu i uformuj kluskę. Kontynuuj do wyczerpania składników. Tak przygotowane kluski gotuj kilka minut we wrzącej wodzie. Podawaj polane masłem z bułką tartą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE